Att bli sambos

Att hitta sin stora kärlek i livet är, bara det, väldigt svårt. Att sedan hålla kärleken uppe är än svårare än så. För även om man bor ihop och älskar varandra så måste man ta sig den där tiden för varandra, vilket ibland kan vara väldigt svårt speciellt om man har barn, ett hushåll och ett arbete som ska skötas om och även det finnas tid för.

En lösning är att göra sakerna tillsammans. Umgås tillsammans med barnen det kan till exempel vara en sådan enkel sak som att skjutsa dem till deras aktivitet tillsammans, både du och din sambo, istället för att en gör det. Laga mat, handla och städa tillsammans. Alla dessa vardagssyssla kan lätt förvandlas till er tid då ni får chansen att höra hur personens dag har varit etc.

Även att uppvakta varandra med små saker i vardagen är någonting man inte får glömma bort när man blir sambos. Varför inte bjuda ut din älskade på middag en vanlig tisdagskväll eller köp en chokladkaka till denne när du åker och handlar. Små kärlekspresenter  i vardagen är alltid uppskattade!

Att skippa onödiga  bråk om till exempel vem som ska ta disken eller ta ut soporna är också en sak att tänka på. Sådant tar bara energi och är framför allt inget som kommer hjälpa er relation till det bättre. Lös istället sådana konflikter genom att diskutera och göra upp detta innan ni blir sambos. Tänk efter ordentligt innan tar beslutet att bli sambos just nu, det är ingen liten sak att göra och det är viktigt att man funkar ihop och att bådas liv går att kombineras till varandras.